Grillet rødfisk med speltpilaf og græskar
45 min

Grillet rødfisk med speltpilaf og græskar

En rigtig god rustik ret med spelt, fisk og græskar.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillet rødfisk med speltpilaf og græskar

En rigtig god rustik ret med spelt, fisk og græskar.

Antal portioner

Speltpilaf

  • 4 dl perlespelt - polerede speltkerner
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • ½ liter grøntsagsbouillon

Grillet rødfisk

  • 2 rødfiskefileter uden skind og ben
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 50 g smør - smeltet
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 500 g skrællet græskar i bjælker (ca. 1 x 2 x 10 cm)
  • 1½ tsk groft salt

Pynt

  • limefrugter i både
  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Speltpilaf

Skyl perlespelten godt. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt spelt og svits i yderligere ca. ½ min. Hæld bouillon ved og kog pilaffen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Smag til.

Grillet rødfisk

Rens, skyl og tør fisken. Del fileterne i 8 lige store stykker og drys dem med salt og peber. Kom persillen i en tallerken og tryk fiskestykkerne heri - på den ene side.

Bland det smeltede smør med hvidløg og limeskal. Læg græskarbjælkerne på en plade med alufolie (lad halvdelen af pladen være ledig til fisken). Pensl græskarene med det krydrede smør og drys med salt. Grill græskarbjælkerne midt i ovnen - vend dem når halvdelen af tiden er gået.

Grill fisken - med persillen opad - ved siden af græskarstykkerne, de sidste 4 min.

Anret speltpilafen, fisk og græskar på en tallerken. Pynt med limebåde og persille.

Grill

Ca. 15 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 33 %
Print