Grød med blåbær og hasselnødder

20 min
Grød med blåbær og hasselnødder

En overraskende lækker rå grød med blåbær og hasselnødder - super nem og fyldig morgenmad, som også kan laves over-night!

Ingredienser

2 dl Kærnemælk (ca. 2 dl)
100 g Kvark, skyr eller græsk yoghurt
1 Syrligt æble i tern, fx elstar (ca. 100 g)
100 g Rugflager, havre- eller bygflager (ca. 2 dl)
50 g Blåbær
1 Moden banan i mindre stykker (ca. 100 g)
25 g Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner

Sådan gør du

  • Vend kærnemælk sammen med kvark.
  • Tilsæt æbletern og halvdelen af flagerne.
  • Blend blandingen med en stavblender til en jævn grød.
  • Tilsæt resten af flagerne samme med blåbær og banan - gem lidt blåbær til pynt. Smag til.
  • Anret grøden i en skål med resten af blåbærrene og hasselnøddekerner på toppen.

Rør grøden sammen aftenen før servering og stil den tildækket på køl til næste morgen. Rør lidt ekstra kærnemælk eller kefir i inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3114 kJ / 744 kcal

Næringsindhold pr. 100g

461 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 18,1 % 4,9 g
Kulhydrat: 63,2 % 17,2 g
Fedt: 18,7 % 2,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grod-med-blabar-og-hasselnodder/