Groft pandebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

45 min

Et skønt groft brød, der bages i en pande uden fedtstof. Der er kvark i dejen, og det giver brødet både fugtighed og elasticitet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 21 cm i diameter) og læg det i en pande. Lad brødet hæve tildækket i ca. 15 min.

Bag brødet ved kraftig varme i ca. 4 min. Skru ned til svag varme og bag i yderligere ca. 1 min. Vend brødet og bag det ca. 5 min., stadig ved svag varme, til brødet er gyldent og sprødt. Server det grove pandebrød lunt, fx til suppe.

Tip

Hvid hvede er fintformalet fuldkornshvedemel, som har det hvide hvedemels evne til at hæve. Du kan bruge almindeligt hvedemel i stedet for.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag