Groft pandebrød

Groft pandebrød

45 min
Et skønt groft brød, der bages i en pande uden fedtstof. Der er kvark i dejen, og det giver brødet både fugtighed og elasticitet.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 21 cm i diameter) og læg det i en pande. Lad brødet hæve tildækket i ca. 15 min.
  • Bag brødet ved kraftig varme i ca. 4 min. Skru ned til svag varme og bag i yderligere ca. 1 min. Vend brødet og bag det ca. 5 min., stadig ved svag varme, til brødet er gyldent og sprødt. Server det grove pandebrød lunt, fx til suppe.
Velbekomme!
Tip

Hvid hvede er fintformalet fuldkornshvedemel, som har det hvide hvedemels evne til at hæve. Du kan bruge almindeligt hvedemel i stedet for.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2608 kJ / 623 kcal

Næringsindhold pr. 100g

749 kJ / 179 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 6 g
Protein: 22,1 % 9,7 g
Kulhydrat: 59,8 % 26,4 g
Fedt: 18,1 % 3,7 g

Ingredienser

Smør
10 g
Vand
½ dl
1 dl
Gær
10 g
Groft salt
½ tsk
Speltflager
4 spsk
Hvid hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g