Groft pandebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

45 min

Et skønt groft brød, der bages i en pande uden fedtstof. Der er kvark i dejen, og det giver brødet både fugtighed og elasticitet.

Ingredienser

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 21 cm i diameter) og læg det i en pande. Lad brødet hæve tildækket i ca. 15 min.

Bag brødet ved kraftig varme i ca. 4 min. Skru ned til svag varme og bag i yderligere ca. 1 min. Vend brødet og bag det ca. 5 min., stadig ved svag varme, til brødet er gyldent og sprødt. Server det grove pandebrød lunt, fx til suppe.

Tip

Hvid hvede er fintformalet fuldkornshvedemel, som har det hvide hvedemels evne til at hæve. Du kan bruge almindeligt hvedemel i stedet for.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: