Groft speltbrød med æbletern
60+ min

Groft speltbrød med æbletern

Friskbagt brød til fx brunch...uhm! Brødene laves helt færdige i formene, koldhæver i køleskabet natten over og bages næste morgen.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Groft speltbrød med æbletern

Friskbagt brød til fx brunch...uhm! Brødene laves helt færdige i formene, koldhæver i køleskabet natten over og bages næste morgen.

24 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 6 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 3 skrællede æbler i små tern
  • 4 dl Arla A38® Ylette
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 spsk groft salt
  • 3 spsk maltmel
  • 300 g groft rugmel (ca. 4½ dl)
  • 700 g fuldkornsspeltmel
  • 800 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Kom vand i skålen til en røremaskine og rør gæren ud heri. Tilsæt æbletern, ylette og de øvrige ingredienser. Ælt blandingen ved laveste hastighed i 3-4 min. Del dejen i 2 portioner og læg dem i smurte rugbrødsforme (a ca. 3 liter). Glat dejen med en fugtig ske og stil brødene tildækkede i køleskabet i 10-20 timer.

Tag brødene ud af køleskabet og lad dem stå på køkkenbordet i ca. ½ time. Bag de grove speltbrød midt i ovnen - brødenes centrumstemperatur skal være ca. 95°.

Bagetid

Sæt brødene i en kold ovn. Indstil på 175° - varmluft og bag i ca. 55 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 28650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 147,7 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 11 %
Print