Groft speltbrød med æbletern

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Friskbagt brød til fx brunch...uhm! Brødene laves helt færdige i formene, koldhæver i køleskabet natten over og bages næste morgen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

24 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 6 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 3 skrællede æbler i små tern
  • 4 dl Arla A38® Ylette
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 spsk groft salt
  • 3 spsk maltmel
  • 300 g groft rugmel (ca. 4½ dl)
  • 700 g fuldkornsspeltmel
  • 800 g hvedemel

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand i skålen til en røremaskine og rør gæren ud heri. Tilsæt æbletern, ylette og de øvrige ingredienser. Ælt blandingen ved laveste hastighed i 3-4 min. Del dejen i 2 portioner og læg dem i smurte rugbrødsforme (a ca. 3 liter). Glat dejen med en fugtig ske og stil brødene tildækkede i køleskabet i 10-20 timer.

Tag brødene ud af køleskabet og lad dem stå på køkkenbordet i ca. ½ time. Bag de grove speltbrød midt i ovnen - brødenes centrumstemperatur skal være ca. 95°.

Bagetid

Sæt brødene i en kold ovn. Indstil på 175° - varmluft og bag i ca. 55 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 28650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 147,7 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 11 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag