Groft speltbrød med æbletern - Opskrifter - Arla

Groft speltbrød med æbletern

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Friskbagt brød til fx brunch...uhm! Brødene laves helt færdige i formene, koldhæver i køleskabet natten over og bages næste morgen.

Ingredienser

24 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 6 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 3 skrællede æbler i små tern
  • 4 dl Arla A38® Ylette Ylette
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 spsk groft salt
  • 3 spsk maltmel
  • 300 g groft rugmel (ca. 4½ dl)
  • 700 g fuldkornsspeltmel
  • 800 g hvedemel

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand i skålen til en røremaskine og rør gæren ud heri. Tilsæt æbletern, ylette og de øvrige ingredienser. Ælt blandingen ved laveste hastighed i 3-4 min. Del dejen i 2 portioner og læg dem i smurte rugbrødsforme (a ca. 3 liter). Glat dejen med en fugtig ske og stil brødene tildækkede i køleskabet i 10-20 timer.

Tag brødene ud af køleskabet og lad dem stå på køkkenbordet i ca. ½ time. Bag de grove speltbrød midt i ovnen - brødenes centrumstemperatur skal være ca. 95°.

Bagetid

Sæt brødene i en kold ovn. Indstil på 175° - varmluft og bag i ca. 55 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 28650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 147,7 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 11 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: