Grøn pizza
30 min
•
Grøn pizza er en lækker og mere farverig variant af den klassiske pizza, hvor fokus er på friske, farverige grøntsager i stedet for det traditionelle kød som pepperoni eller pølse. Denne type pizza er ikke kun en favorit blandt vegetarer, men også blandt dem, der ønsker at spise flere grøntsager. Der er som altid, selvfølgelig fuld fokus på smagen, som kan varieres som du har lyster. Giv smagen et ekstra pift med din egen hjemmelavede pesto, chili- eller hvidløgsolie.
Ingredienser
|
4
Pizzadeje (ca. 1100 g)
|
|
|---|---|
|
150 g
Mozzarellaost i tern
|
|
|
2 dl
Creme fraiche eller flødeost
|
|
|
2
Grønne squash i tynde skiver
|
|
|
200 g
Cherrytomater i halve
|
|
4 spsk
Basilikumpesto
|
|
|---|---|
|
4 spsk
Pinjekerner
|
|
|
Basilikumblade
|
|
|
Flagesalt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Varier din pizzatopping efter smag og sæson.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
794 kJ / 190 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 6 g |
| Fedt: | 7,9 g |
| Kulhydrat: | 23,5 g |