Grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce

30 min
Grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce

Grøntsagsspaghetti - en nem måde at få ekstra grøntsager indenbords. Lav strimler af squash og gulerod, bland med pasta og server din grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce og kylling.

Ingredienser

Cremet svampesauce

25 g Smør
300 g Kyllingeinderfileter
225 g Blandede svampe, fx champignoner og østershatte
2 Grofthakkede løg
1 Grofthakket fed hvidløg
2½ dl Madlavningsfløde
50 g Grønkålsblade revet i mindre stykker
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Grøntsagsspaghetti

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
250 g Tørret pasta, fx fettuccine
3 Gulerødder (ca. 250 g)
1 Grøn squash (ca. 300 g)

Pynt

Finthakkede grønkålsblade
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Cremet svampesauce

  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stor sauterpande. Steg kyllingekødet ved kraftig varme i ca. 4 min. - vend af og til. Tag kødet op af panden.
  • Kom resten af smørret i panden sammen med svampe, løg og hvidløg. Steg det, stadig ved kraftig varme, i ca. 2 min.
  • Kom det stegte kyllingekød tilbage i panden sammen med madlavningsfløde, grønkål, salt og peber. Varm retten godt igennem under omrøring og smag til.

Grøntsagsspaghetti

  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde.
  • Brug en kartoffelskræller eller tyndskræller til at lave strimler af gulerødder og squash.
  • Kog pastaen efter anvisning på emballagen - til den er mør uden at være blød. Tilsæt gulerods- og squashstrimler og kog dem med i ca. 1 min. Hæld spaghetti og grøntsager til afdrypning i et dørslag.
  • Vend grøntsagsspaghettien sammen med svampesaucen, drys med grønkålsblade og friskkværnet peber og server.

Tip

  • Erstat grønkål med basilikumblade for en sommerversion af retten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8141 kJ / 1946 kcal

Næringsindhold pr. 100g

378 kJ / 90 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 25,9 % 5,8 g
Kulhydrat: 50,9 % 11,3 g
Fedt: 23,2 % 2,4 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gronsagsspaghetti-med-cremet-svampesauce/