Grøntsagsfrikadeller med tomatsalsa og dip

2 timer
Arbejdstid: 50 min
Grøntsagsfrikadeller med tomatsalsa og dip

Farvestrålende og lækre grøntsagsfrikadeller med paneer, ærter, majs og mynte - her serveret med tomatsalsa og en dip af salatost. Lav evt. paneeren dagen før.

Ingredienser

Paneer

1 liter Mælk eller sødmælk
1½ spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt

Tomatsalsa

500 g Blommetomater i små tern
1 Agurk i små tern (ca. 300 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Strimlede mynteblade
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Dip

200 g Salatost i tern
50 g Valnøddekerner - gem lidt til pynt
½ dl Bredbladet persille - gem lidt til pynt
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 Lille fed hvidløg
½ tsk Mild paprika - gem lidt til pynt

Grøntsagsfrikadeller

75 g Majs
50 g Optøede ærter
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 tsk Finthakket rød chilipeber
1 spsk Finthakkede mynteblade
1 spsk Finthakket bredbladet persille
1 Æg
1 spsk Hvedemel
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
15 g Smør

Tilbehør

4 Ristede fuldkornspitabrød

Sådan gør du

Paneer

  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller.
  • Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra.
  • Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken.
  • Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.

Tomatsalsa

  • Vend alle ingredienserne til salsaen sammen.
  • Smag tomatsalsaen til og stil den tildækket på køl til servering.

Dip

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocesssor og kør ca. 30 sek. eller til dippen er jævn. Tilsæt evt. en smule vand.
  • Smag til og anret dippen på en tallerken. Pynt med valnødder, persilleblade og et drys paprika.

Grøntsagsfrikadeller

  • Riv den afkølede paneer groft på et rivejern og bland den med resten af ingredienserne.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Form med en ske farsen til 12 frikadeller og steg dem ved jævn til kraftig varme ca. 7 min. på hver side.
  • Server frikadellerne med tomatsalsa, dip og brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10014 kJ / 2393 kcal

Næringsindhold pr. 100g

361 kJ / 86 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 20,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 40,7 % 8,6 g
Fedt: 38,6 % 3,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsfrikadeller-med-tomatsalsa-og-dip/