Grøntsagsgryde med pasta

Grøntsagsgryde med pasta

30 min
Grøntsagsgryde med pasta er nem aftensmad til hele familien. Du får forslag til grøntsagerne i gryderetten, men du kan bruge næsten hvad som helst fra grøntsagsskuffen. Blot skal du sørge for at have hakkede tomater og bønner i chilisauce med - de to ingredienser sørger for saucen i grøntsagsgryden og væde til pastaen. Grøntsagsgryde med pasta er næsten en one pot. Retten bliver ekstra lækker med en forfriskende topping af yoghurt eller kvark.

Sådan gør du

Grøntsagsgryde
  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits bladselleri, løg og gulerødder i ca. 1 min. Tilsæt tomater, vand, pasta og salt.
  • Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til pastaen er mør - rør af og til.
  • Kom majs, bønner, basilikum og chili i retten. Varm grøntsagsgryden godt igennem og smag til.
Topping
  • Rør kvark eller yoghurt, ravigottesauce og salt sammen. Smag til.
  • Fordel grøntsagsgryden i skåle og kom en klat topping på hver. Pynt med basilikum og server med groft brød til.
Mere inspiration

Her har du endnu en opskrift med pasta og masser af farvestrålende grøntsager.

Velbekomme!
Tip

Du kan bruge stort set alle slags grøntsager i grøntsagsgryden, blot du sørger for at have de 2 dåser hakkede tomater og den ene dåse bønner i chilisauce med. Du skal bruge 600-700 g klargjorte grøntsager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10088 kJ / 2411 kcal

Næringsindhold pr. 100g

359 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 18,6 % 3,9 g
Kulhydrat: 67,2 % 14,2 g
Fedt: 14,2 % 1,4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Grøntsagsgryde
Smør
20 g
Bladselleri i skrå skiver (ca. 100 g)
4 stilke
Finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
1
Gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
2
Hakkede tomater (ca. 800 g)
2 dåser
Vand
¼ liter
Tørret pasta, fx skruer
200 g
Groft salt
1½ tsk
Afdryppede majs (ca. 350 g)
1 dåse
Bønner i chilisauce (ca. 400 g)
1 dåse
Finthakkede frisk basilikum
1 dl
Stødt chili
¼ tsk
Topping
2½ dl
Ravigottesauce
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Pynt
Friske basilikum
Tilbehør
Groft brød
200 g