Grøntsagsgryde med pasta

30 min
Grøntsagsgryde med pasta

Grøntsagsgryde med pasta er nem aftensmad til hele familien. Du får forslag til grøntsagerne i gryderetten, men du kan bruge næsten hvad som helst fra grøntsagsskuffen. Blot skal du sørge for at have hakkede tomater og bønner i chilisauce med - de to ingredienser sørger for saucen i grøntsagsgryden og væde til pastaen. Grøntsagsgryde med pasta er næsten en one pot. Retten bliver ekstra lækker med en forfriskende topping af yoghurt eller kvark.

Ingredienser

Grøntsagsgryde

20 g Smør
4 stilke Bladselleri i skrå skiver (ca. 100 g)
1 Finthakket løg (ca. 100 g)
2 Gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
2 dåser Hakkede tomater (ca. 800 g)
¼ liter Vand
200 g Tørret pasta, fx skruer
1½ tsk Groft salt
1 dåse Afdryppede majs (ca. 350 g)
1 dåse Bønner i chilisauce (ca. 400 g)
1 dl Finthakkede basilikumblade
¼ tsk Stødt chili

Topping

2½ dl Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1½ spsk Ravigottesauce
½ tsk Groft salt

Tilbehør

200 g Groft brød

Sådan gør du

Grøntsagsgryde

  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits bladselleri, løg og gulerødder i ca. 1 min. Tilsæt tomater, vand, pasta og salt.
  • Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til pastaen er mør - rør af og til.
  • Kom majs, bønner, basilikum og chili i retten. Varm grøntsagsgryden godt igennem og smag til.

Topping

  • Rør kvark eller yoghurt, ravigottesauce og salt sammen. Smag til.
  • Fordel grøntsagsgryden i skåle og kom en klat topping på hver. Pynt evt. med basilikum og server med groft brød til.

Du kan bruge stort set alle slags grøntsager i grøntsagsgryden, blot du sørger for at have de 2 dåser hakkede tomater og den ene dåse bønner i chilisauce med. Du skal bruge 600-700 g klargjorte grøntsager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10088 kJ / 2411 kcal

Næringsindhold pr. 100g

359 kJ / 86 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 18,6 % 3,9 g
Kulhydrat: 67,2 % 14,2 g
Fedt: 14,2 % 1,4 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsgryde-med-pasta/