Grøntsagsgryde med pasta
Grøntsagsgryde med pasta er nem aftensmad til hele familien. Du får forslag til grøntsagerne i gryderetten, men du kan bruge næsten hvad som helst fra grøntsagsskuffen. Blot skal du sørge for at have hakkede tomater og bønner i chilisauce med - de to ingredienser sørger for saucen i grøntsagsgryden og væde til pastaen. Grøntsagsgryde med pasta er næsten en one pot. Retten bliver ekstra lækker med en forfriskende topping af yoghurt eller kvark.
Ingredienser
Grøntsagsgryde
20 g
Smør
|
|
---|---|
4 stilke
Bladselleri i skrå skiver (ca. 100 g)
|
|
1
Finthakket løg (ca. 100 g)
|
|
2
Gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
¼ liter
Vand
|
|
200 g
Tørret pasta, fx skruer
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
1 dåse
Afdryppede majs (ca. 350 g)
|
|
1 dåse
Bønner i chilisauce (ca. 400 g)
|
|
1 dl
Finthakkede basilikumblade
|
|
¼ tsk
Stødt chili
|
Topping
2½ dl
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
---|---|
1½ spsk
Ravigottesauce
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
200 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Grøntsagsgryde
Topping
Du kan bruge stort set alle slags grøntsager i grøntsagsgryden, blot du sørger for at have de 2 dåser hakkede tomater og den ene dåse bønner i chilisauce med. Du skal bruge 600-700 g klargjorte grøntsager.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10088 kJ / 2411 kcal
Næringsindhold pr. 100g
359 kJ / 86 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 18,6 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 67,2 % | 14,2 g |
Fedt: | 14,2 % | 1,4 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.