Grove pitabrød med tzatziki og oksekød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Lækker afveksling fra den traditionelle madpakke med rugbrød og pålæg.

Ingredienser

Antal portioner

Tzatziki

  • 15 g smør
  • 200 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 fuldkornspitabrød
  • 8 skyllede blade af hjertesalat
  • 125 g cherrytomater
  • 1 æble i tynde både

Sådan gør du

Sådan gør du

Tzatziki

Skær ca. det kvarte af agurken i tynde skiver - gem dem til senere. Riv resten af agurken groft. Bland agurk og salt og lad det stå på køkkenbordet i ca. 15 min. Knug den groftrevne agurk fri for væde - brug evt. et klæde. Vend agurk, yoghurt og mynte sammen. Smag til.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Drys med salt og peber. Lad kødet blive helt koldt i køleskabet.

Rist pitabrødene på en brødrister og lad dem blive kolde. Fyld pitabrødene med kød, agurkeskiver og salat.

Fordel tzatzikien i to små bokse med tætsluttende låg. Pak pitabrødene ind og kom dem i madkasser sammen med tzatziki, cherrytomater og æblebåde. Kom en lille ske i hver madkasse, så kan tzatzikien fyldes i pitabrødene lige inden spisetid.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: