Gryderet med kylling

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Gryderet med kylling

En fyldig kyllingegryde med chorizo, kidneybønner og oliven - en lækker gryderet til de kolde måneder.

Ingredienser

1 Kylling (ca. 1200 g)
25 g Smør
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
1 spsk Hvedemel
½ liter Vand
1 dåse Hakkede tomater
½ spsk Hønsebouillon-pulver
1 tsk Groft salt
½ tsk Stødt chili
2½ dl Madlavningsfløde
100 g Chorizopølse i tykke skiver
100 g Oliven
1 dåse Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)

Pynt

Grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

1 liter Babysalatblade (ca. 100 g)
1 Gulerod i strimler
800 g Kogte kartofler

Sådan gør du

Kyllingegryde

  • Del kyllingen i 8 dele. Skyl og tør kyllingestykkerne.
  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde, ved kraftig varme men uden at det bruner. Brun kyllingestykkerne på alle sider og tag dem op.
  • Svits løg i ca. 1 min. - og tilsæt mel og rør det godt sammen.
  • Kom kyllingestykker, vand, tomater, bouillon, salt og chili i gryden og lad det simre ved svag varme og under låg i ½ time.
  • Tilsæt madlavningsfløde, chorizo og oliven og lad det koge videre ved svag varme i ca. ½ time - eller til kyllingestykkerne er møre.
  • Tilsæt bønnerne de sidste 5 min.
  • Smag til og drys med persille.
  • Server kyllingegryden med kartofler og salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11552 kJ / 2761 kcal

Næringsindhold pr. 100g

363 kJ / 87 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 22,7 % 4,8 g
Kulhydrat: 33,3 % 7,1 g
Fedt: 44 % 4,3 g
Relateret video Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gryderet-med-kylling/