Gryderet med paprika og hvide bønner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Store bønner og duftende kanelstænger fornyer den klassiske gryderet.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 spsk delikatessepaprika
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 500 g oksesmåkød af fx afpudset højreb
  • 2 rødløg i både
  • 2 dl rødvin, fx côtes du rhône
  • 4 dl vand
  • 2 oksebouillon-terninger
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 røde peberfrugter i mindre stykker
  • 1 dåse afdryppede hvide bønner
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 spsk vand

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits paprika og kanel i ca. 20 sek. Tilsæt kød og løg og svits i yderligere ca. 3 min. Tilsæt rødvin og de øvrige ingredienser og lad retten koge ved svag varme og under låg i 1 time eller til kødet er mørt.

Tilsæt peberfrugt og bønner til retten og lad den koge, stadig ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning og rør det i retten. Lad den koge i ca. 2 min. og smag til. Server straks retten med ris til og kvark på toppen.

Tip

Rør evt. kvarken blød med lidt vand.

I stedet for ris kan du servere 240 g groft brød til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,9 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 18 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: