Gulerodsbrød

Bedømmelse

(42 vurderinger)

60+ min

Mangler du inspiration til brødkurven? Så prøv dette gulerodsbrød. Perfekt til morgenmaden, frokosten eller eftermiddagskaffen.

Ingredienser

20 brød pr. portion

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Kløver® tykmælk Tykmælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 2 revne gulerødder (ca. 150 g)
  • 50 g hvedeklid (ca. 2 dl)
  • 800 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • hvedeklid

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri. Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Del dejen i 20 stykker og form dem til små brød, ca. 10 cm lange. Lad brødene efterhæve på 2 plader med bagepapir i ca. 20 min. Pensl med æg og klip 4 hak i hvert brød. Drys med hvedeklid og bag gulerodsbrødene øverst og nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 15 %

Print

Kilde: