Gulerodsbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(47 vurderinger)

60+ min

Mangler du inspiration til brødkurven? Så prøv dette gulerodsbrød. Perfekt til morgenmaden, frokosten eller eftermiddagskaffen.

Ingredienser

20 brød pr. portion

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Kløver® tykmælk Tykmælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 2 revne gulerødder (ca. 150 g)
  • 50 g hvedeklid (ca. 2 dl)
  • 800 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • hvedeklid

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri. Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Del dejen i 20 stykker og form dem til små brød, ca. 10 cm lange. Lad brødene efterhæve på 2 plader med bagepapir i ca. 20 min. Pensl med æg og klip 4 hak i hvert brød. Drys med hvedeklid og bag gulerodsbrødene øverst og nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - varmluft.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 15 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: