Gulerodsbrød
60+ min

Gulerodsbrød

Mangler du inspiration til brødkurven? Så prøv dette gulerodsbrød. Perfekt til morgenmaden, frokosten eller eftermiddagskaffen.
Fryseegnet
Bedømmelse (32 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gulerodsbrød

Mangler du inspiration til brødkurven? Så prøv dette gulerodsbrød. Perfekt til morgenmaden, frokosten eller eftermiddagskaffen.

20 brød pr. portion

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Kløver® tykmælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 revne gulerødder
  • 50 g hvedeklid (ca. 2 dl)
  • 800 g hvedemel

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Pynt

  • hvedeklid

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt tykmælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 20 stykker og form dem til små brød ca. 10 cm lange. Lad brødene efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. 20 min. Pensl med æg og klip 4 hak i hvert brød. Drys med hvedeklid og bag brødene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 15 %
Print