Gulerodscheesecake
6 timer 30 min
•
Arbejdstid: 1 time 30 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Gulerodscheesecake er cheesecake og gulerodskage i skøn forening. Krydret kiksebund, bagt cheesecake, gulerodsmousse og frisk flødeosttopping - en lidt anderledes cheesecake, der smager virkelig godt. Prøv den!
Ingredienser
Bund
75 g
Smør
|
|
---|---|
150 g
Knuste krydrede småkager, fx bastogne kiks
|
|
50 g
Grofthakkede valnøddekerner
|
Evt. lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
---|
Flødeosteblanding
700 g
Flødeost
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
4
Æggeblommer (ca. 60 g)
|
|
2
Æggehvider (ca. 60 g)
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Gulerodspuré
3 dl
Vand
|
|
---|---|
4
Gulerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
|
|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Sukker
|
Gulerodsmousse
4 blade
Husblas
|
|
---|---|
200 g
Flødeost
|
|
8
Æggeblommer
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 dl
Piskefløde
|
Frisk flødeosttopping
200 g
Flødeost
|
|
---|---|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
Pynt
Gulerødder - julienneskåret
|
|
---|---|
Valnøddekerner
|
Sådan gør du
Bund
Flødeosteblanding
Gulerodspuré
Gulerodsmousse
Frisk flødeosttopping
Lagkageplast gør, at du får en flot, glat side på kagen, når du løsner ringen og fjerner plasten. Kagen kan sagtens laves uden lagkageplast, så skal du blot køre kanten rundt med en kniv inden du løsner ringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
28837 kJ / 6892 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1034 kJ / 247 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 6,9 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 25,9 % | 15,7 g |
Fedt: | 67,2 % | 18,8 g |
