Gulerodssuppe med ingefær
                                
                                     25 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  10 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
         
    Smuk cremet suppe med dejlig smag af frisk ingefær. Gulerodssuppen er helt simpel med ganske få ingredienser og tilmed hurtig at lave. Vi har givet suppen fylde med linser, men det kunne også være bønner eller kikærter. Toppingen kan ligeledes varieres, kun fantasien sætter grænser.
Ingredienser
| 
                                            
                                                    10 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    750 g
                                                Gulerødder i mindre stykker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2
                                                Knuste fed hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Finthakket frisk rød chilipeber
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 liter
                                                Grøntsagsbouillon
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Fraiche med parmesan & hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 spsk
                                                Fintrevet frisk ingefær (ca. 20 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ spsk
                                                Friskpresset lime- eller citronsaft
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | 
Topping
| 
                                            
                                                    1 dåse
                                                Sorte eller grønne linser i vand
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Fraiche med parmesan & hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friske krydderurter, fx koriander eller persille
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Gulerodssuppe
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan variere toppingen. Bønner, ristede kikærter, brødcroutoner, frø og kerner, babyspinat og ærteskud er andre bud på lækre toppings.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
163 kJ / 39 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g | 
| Protein: | 1,4 g | 
| Fedt: | 1,7 g | 
| Kulhydrat: | 4,5 g | 
            Relateret video
            Sådan håndterer du frisk ingefær
            
    Ingefær er roden til en masse godt. Se her hvordan du skræller frisk ingefær.
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    