Gulerodstærte

1 time 15 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Gulerodstærte

Mangler du inspiration til hovedretten? Så prøv denne lækre og vegetariske opskrift på gulerodstærte. Retten er er nem og hurtig at tilberede.

Ingredienser

Dej

50 g Koldt smør
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt
1 spsk Vand

Fyld

200 g Groftrevne gulerødder
3 Store hakkede løg
25 g Smør
2 tsk Hakket frisk timian
3 spsk Hvedemel
3 dl Mælk
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Dej

  • Skær smørret i stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt ost, salt og vand og saml hurtigt dejen.
  • Stil den tildækket og koldt i ½ time.

Fyld

  • Svits grøntsagerne i gyldent smør i en gryde og tilsæt timian. Drys melet over og hæld mælken i under omrøring.
  • Kog fyldet igennem og smag til med salt og peber.
  • Fordel fyldet i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
  • Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter) og læg den, som et låg over fyldet. Skær overskydende dej fra og anvend den til pynt på låget.
  • Prik låget med en gaffel og bag tærten midt i ovnen ca. ½ time ved 200°.

Gulerodstærte kan fryses efter bagning. Der er ingen bund i tærten, så den er en blanding af tærte og pie.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6842 kJ / 1635 kcal

Næringsindhold pr. 100g

642 kJ / 153 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,6 % 4,8 g
Kulhydrat: 34,7 % 13,1 g
Fedt: 52,7 % 9,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i Læs mere om Arla Inspirationskøkken

https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodstarte/