Gylden salat med linser og druer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Smuk, farverig og mættende salat. Server den i eller med grove pitabrød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g gulerødder i korte stave
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk havsalt, fx maldon
  • 200 g belugalinser eller grønne linser, fx fra Puy
  • 150 g Høng® Gylden 39%
  • 300 g stenfri vindruer i halve
  • ½ liter renset rucolasalat
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g ristede grove pitabrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom gulerødderne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ min. Tag gulerødderne op og brus dem over med koldt vand. Kom gulerødderne i en skål og vend dem med citronskal, -saft og 1 tsk af saltet. Bring atter vandet i gryden i kog. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 14 min., til de lige netop er møre. Hæld vandet fra, brus linserne over med koldt vand og vend dem sammen med gulerødderne.

Skær osten i bidder. Læg gulerodsblanding, vindruer, ost og salat lagvis i et stort fladt fad. Drys med peber og resten af saltet. Server straks.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: