Gylden suppe med råmarineret laks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(44 vurderinger)

45 min

Den lækre, råmarinerede laks passer skønt til suppens cremede smag.

Ingredienser

Antal portioner

Grøn fløde

  • 25 g smør
  • 500 g søde kartofler i grove stykker
  • 2 zittauerløg i grove stykker (ca. 100 g)
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk groft salt

Råmarineret laks

  • 1 uskrællet æble, fx granny smith (ca. 100 g)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 400 g laksefilet i små tern
  • ¾ dl strimlet bredbladet persille
  • ½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Grøn fløde

Blend persille og fløde til det bliver lysegrønt. Stil fløden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Pres persillefløden gennem en sigte - kasser bladene. Rør evt. lidt vand i.

Smelt smørret ved kraftig varme i en tykbundet gryde, men uden at det bruner. Svits de søde kartofler og løg i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Blend suppen jævn og kom fløde, limesaft og salt i. Varm suppen igennem og smag til.

Råmarineret laks

Del æblet i kvarte og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær æblet i små tern og vend dem efterhånden i limesaft. Vend laksetern, æbletern, persille, limeskal, salt og peber sammen, lige før serveringen.

Lav 6 toppe af den råmarinerede laks,– fx med et decilitermål. Vend toppene ud i dybe tallerkener, hæld suppen ved og pynt med grøn fløde – inde ved bordet.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Halvtør hvidvin på rielsing-druen, fx en "kabinett" fra Mosel i Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks