Hakkebøf med biks og små spejlæg

30 min
Hakkebøf med biks og små spejlæg

Hakkebøf med biks og små spejlæg giver velsmagende og lækre smørrebrødssnitter. Glæd dig til sætte tænderne i denne danske klassisker.

Ingredienser

Kartoffelbiks

4 Skrællede kartofler
2 spsk Finthakkede forårsløg
10 g Smør
1 spsk Worcestershiresauce
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
10 g Smør
8 Vagtelæg
10 g Smør
4 skiver Fuldkornsrugbrød
8 skiver Syltede rødbeder
1 spsk Dijonsennep

Sådan gør du

Kartoffelbiks

  • Skær kartoflerne i meget små tern. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg kartoflerne ved jævn varme i ca. 5 min. - under omrøring. Tilsæt forårløg, worcestershiresauce, salt og peber og steg i yderligere ca. 5 min., stadig ved jævn varme og under omrøring.
  • Form 8 bøffer (ca. 5 cm i diameter). Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 4 min. - vend af og til. Drys med salt og peber og hold dem varme.
  • Slå de 8 vagtelæg ud i 8 små beholdere, brug fx æggebægre. Lad smørret blive gyldent i en pande. Fordel æggene i panden og steg dem i ca. 1½ min. - eller til hviden er stivnet.

Ved serveringen

  • Udstik 8 runde skiver rugbrød (ca. 5 cm i diameter). Læg en rødbede og en bøf på hver skive rugbrød. Smør lidt sennep på hver bøf, læg 1 spsk kartoffelbiks ovenpå og afslut med et spejlstegt vagtelæg. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6738 kJ / 1610 kcal

Næringsindhold pr. 100g

541 kJ / 129 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 29,5 % 9,4 g
Kulhydrat: 41,1 % 13,1 g
Fedt: 29,4 % 4,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hakkebof-med-biks-og-sma-spejlag/