Halloween focaccia

12 timer
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Halloween focaccia

Lav en (u)hyggelig halloween focaccia med sprød skorpe, rosmarin og dekorative oliven-edderkopper som pynt. Perfekt til halloweenfesten som et kreativt madbrød – og helt oplagt som tilbehør til græskarsuppe. En nem og enkel opskrift med masser af wow-effekt🕷️

Ny
NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Dag 1

5 dl Koldt vand
9 g Gær
1 tsk Flydende honning
100 g Fuldkornsspeltmel eller anden fuldkornshvede
100 g Revet squash
1½ spsk Groft salt
600 g Tipo 00 hvedemel
5 spsk Olivenolie - til fadet

Dag 2

2 spsk Olivenolie
Sorte oliven - til pynt
Flagesalt
4 Rosmarinkviste

Sådan gør du

Dag 1

  • Kom vand i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt honning, fuldkornsmel, revet squash, salt og tipo 00 mel og rør det sammen med en grydeske. Dejen må ikke klistre, men den skal stadig være temmelig fugtig. Hvis den klistrer kan du tilføje lidt mere tipo 00 mel.
  • Beklæd et ovnfast fad eller bradepande (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir og fordel olien oven på papiret.
  • Hæld dejen i fadet. Smør overfladen med lidt af olien fra bundet og stræk dejen, så den passer med fadets form - brug hænderne, det er nemmest.
  • Dæk fadet til med film eller et låg og sæt det i køleskabet til dagen efter - gerne i 24 timer.

Dag 2

  • Tag dejen ud fra køl og sæt den ved stuetemperatur i 1½-3 timer til den bobler lidt i overfladen. Hvor lang tid den skal hæve, afhænger af hvor varmt der er i dit køkken.
  • Brug dine fingerspidser til at lave dybe huller i dejen - lidt ligesom hvis du trykker hårdt på tangenterne på et klaver. Hæld olivenolie over dejen og lad den løbe ned i hullerne.
  • Halvér en oliven og brug den ene halvdel som edderkoppens krop. Skær den anden halvdel i seks skiver og læg dem som ben – tre på hver side. Fortsæt på samme måde, indtil du har det ønskede antal edderkopper. Pynt rosmarin og drys med flagesalt.
  • Bag brødet 20-30 min. ved 230° - varmluft. Brødet skal have en mørk overflade. Vend det ud på en rist, når det er færdigbagt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14022 kJ / 3351 kcal

Næringsindhold pr. 100g

920 kJ / 220 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 11,2 % 6,1 g
Fedt: 29,5 % 7,3 g
Kulhydrat: 59,3 % 32,1 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/halloween-focaccia/