Havørred med limesauce

1 time
Havørred med limesauce

Prøv denne friske opskrift på havørred med limesauce og dampede grøntsager. Den er simpel og lige til!

Ingredienser

2 Havørreder (ca. 2 kg)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Limefrugter
Top af fennikler
1200 g Dampede grøntsager, fx fennikler og gulerødder
6 dl Risblanding med vilde ris - koges

Sådan gør du

  • Skyl ørrederne grundigt og fjern evt. rester af rygblod. Skær finnerne af. Læg fiskene på hvert sit stykke smurt alufolie. Drys indvendigt og udvendigt med salt og peber. Skræl limefrugterne og skær dem i skiver. Fordel halvdelen af limeskiverne inden i fiskene sammen med lidt fennikeltop, og læg resten oven på ørrederne. Pak alufolien tæt omkring fiskene, så ingen væde kan trække ud. Kog fiskene i en bradepande midt i ovnen. (Der skal ikke vand i bradepanden).

Kogetid

  • Ca. 35 min. ved 250°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8504 kJ / 2033 kcal

Næringsindhold pr. 100g

281 kJ / 67 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 21,1 % 3,5 g
Kulhydrat: 74,4 % 12,3 g
Fedt: 4,5 % 0,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/havorred-med-limesauce/