Havregrynskugler a la romkugler
&format=webp) 
    Havregrynskugler med et twist - vi har smagt den klassiske grundopskrift til med marmelade og romessens, så de minder om romkugler. Opskriften har få ingredienser og kræver blot en skål og ske. Opbevar havregrynskugler a la romkugler på køl og tag dem frem, når det er snacktid. De bliver med høj sandsynlighed et hit blandt både store og små!
Ingredienser
| 
                                            
                                                    175 g
                                                Finvalsede havregryn
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Flormelis
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    4½ spsk
                                                Kakaopulver
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    50 g
                                                Blødt smør
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    4½ spsk
                                                Abrikos- eller hindbærmarmelade
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Romessens, rom eller romaroma
                                            
                                     | 
Pynt
| 
                                            
                                                    
                                                Kokosmel, krymmel eller sesamfrø
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kør dine havregryn i en hurtighakker, hvis du vil findele havregrynene. Det kan med fordel gøres med grovvalsede havregryn, men også med nogle finvalsede økologiske havregryn, da de kan være lidt hårde at tygge. Marmeladen kan erstattes af æble- eller pæremos, evt. færdigkøbt. Havregrynskuglerne kan opbevares i køleskabet i ca. 4 døgn.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1703 kJ / 407 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 6,4 g | 
| Protein: | 7 g | 
| Fedt: | 19,2 g | 
| Kulhydrat: | 51,4 g | 
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    