Hindbærlagkage

20 min
Fryseegnet
Hindbærlagkage

Superenkel hindbærlagkage med masser af friske bær. Nyd hindbærlagkagen når hindbærrene er i sæson.

Ingredienser

Hindbærcreme

100 g Friske hindbær
3 spsk Sukker
3 dl Yoghurt 10%
5 dl Piskefløde
3 Lyse lagkagebunde
200 g Friske hindbær - mosede

Pynt

Friske hindbær
Hvid chokolade i spåner
Citronmelisse

Sådan gør du

Hindbærfyld

  • Mos hindbærrene med sukker og vend dem sammen med yoghurten.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i hindbærblandingen.
  • Læg den nederste kagebund på et fad. Fordel herpå halvdelen af de mosede hindbær og ⅓ af hindbærcremen.
  • Fortsæt med den midterste bund, resten af de mosede hindbær og ⅓ af hindbærcremen.
  • Slut med den sidste bund og resten af hindbærcremen.
  • Pynt kagen med friske hindbær, chokoladespåner og citronmelisse. Stil hindbærlagkagen på køl til servering.

Uden for hindbærsæsonen, kan de friske hindbær i hindbærcremen erstattes med frosne hindbær i. Bemærk dog at fødevarestyrelsen i perioder anbefaler, at frosne bær gives et kort opkog før brug. I denne opskrift skal hindbær, der har været kogt op, være kølet helt af, før de blandes med yoghurt og fløde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13787 kJ / 3295 kcal

Næringsindhold pr. 100g

970 kJ / 232 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,7 % 3,3 g
Kulhydrat: 32,6 % 18,6 g
Fedt: 61,7 % 16,2 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hindbarlagkage/