Hindbærsorbet

2 timer 10 min
Arbejdstid: 25 min
Fryseegnet
Hindbærsorbet

Hindbærsorbet er en skøn og læskende dessert, som er dejlig at have klar i fryseren. Denne hindbærsorbet indeholder lidt atypisk også lidt fraiche - og det gør den lidt mere cremet end en klassisk sorbet. Hindbærsorbet smager skønt som det er - men kan også kombineres med andre sorbet'er, med flødeis, flødeskum, chokolade, vafler og andet sprødt. Nyd synet og smagen af den skønne hindbærsorbet.

Ingredienser

Sukkerlage

1 dl Vand
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde

Hindbærsorbet

250 g Friske hindbær
3 dl Fraiche

Pynt

Friske hindbær

Sådan gør du

Sukkerlage

  • Bring vand, sukker og vanilje i kog i en lille gryde.
  • Kog det i ca. 2 min. ved kraftig varme og uden låg.
  • Stil sukkerlagen i køleskabet til den er helt kold (ca. 1 time).

Hindbærsorbet

  • Kom sukkerlage og hindbær i en blender og blend det i ca. 20 sek.
  • Vend det sammen med fraichen.
  • Kør isblandingen til en tyk sorbet på ismaskine i ca. 45 min. og fordel den i 4 glas (à ca. 2 dl).
  • Pynt sorbeten med friske hindbær og server straks.

Du kan lave hindbærsorbeten i god tid og stille den i fryseren. Tag den ud og stil den i køleskabet ca. 1 time før servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2708 kJ / 647 kcal

Næringsindhold pr. 100g

368 kJ / 88 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 11,3 % 2,4 g
Kulhydrat: 66,2 % 14,3 g
Fedt: 22,5 % 2,2 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hindbarsorbet/