Hindbærtærte

2 timer
Arbejdstid: 30 min
Hindbærtærte

En skøn hindbærtærte - lav den, når haven bugner af friske hindbær! Hindbærtærten har en dejlig frisk smag og en konsistens som minder lidt om clafoutis.

Ingredienser

Tærtedej

125 g Koldt smør i tern
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
1 dl Havregryn
2 spsk Sukker
1 Æggeblomme

Fyld

125 g Sukker (ca. 1½ dl)
2 Æg
1 dl Piskefløde
2 spsk Hvedemel
1 tsk Vaniljesukker
150 g Hindbær

Tilbehør

125 g Hindbær
1½ dl Piskefløde - letpisket

Sådan gør du

Tærtedej

  • Smuldr smørret i mel, havregryn og sukker. Saml dejen med æggeblommen.
  • Pres dejen ud i en tærteform (ca. 22 cm i diameter) og tryk den godt op ad kanterne. Stil den i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Fyld

  • Rør sukker, æg, piskefløde, hvedemel og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Hæld fyldet på den forbagte tærtebund og fordel hindbær heri.
  • Bag tærten midt i ovnen ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad hindbærtærten køle lidt af og server med friske hindbær og flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13618 kJ / 3255 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1239 kJ / 296 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5 % 3,6 g
Kulhydrat: 37,2 % 27,1 g
Fedt: 57,8 % 19,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hindbartarte/