Hjemmelavede karameller med chokolade
60+ min

Hjemmelavede karameller med chokolade

Tag børnene med i køkkenet og hyg jer sammen. Chokoladekarameller når de er bedst!
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hjemmelavede karameller med chokolade

Tag børnene med i køkkenet og hyg jer sammen. Chokoladekarameller når de er bedst!

60 karameller

Opskriften gælder for 1 portion

  • 200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • ½ dl kokosmel

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en stor tykbundet gryde (ca. 20 cm i diameter). Tilsæt fløde, sukker, sirup og vaniljesukker og lad det koge uden låg og under omrøring i ca. 25 min. - eller til stegetermometeret viser 124°.

Lav en karamelprøve - dryp nogle dråber af karamelblandingen i en skål med iskoldt vand. Karamellen skal være sej og fast. Hæld blandingen i en form med bagepapir (ca. 20 x 30 cm). Lad karamellen blive kold i køleskabet i mindst 3 timer. Skær den ud i ca. 60 stykker.

Bræk chokoladen i mindre stykker. Smelt halvdelen i en skål over vandbad. Tag gryden af varmen og tilsæt resten af chokoladen og lad det smelte heri. Dyp karamellerne i chokoladen og lad dem dryppe godt af. Stil dem på et stykke bagepapir og drys kokosmel på halvdelen inden chokoladen stivner. Stil karamellerne i køleskabet og lad chokoladen stivne.

Opbevar karamellerne i en lukket emballage i køleskabet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,2 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Touriga nacional, tinta barroca Douro, Portugal

Tawny portvin vil fungere fint Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade