Hjemmelavede karameller med chokolade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Tag børnene med i køkkenet og hyg jer sammen. Chokoladekarameller når de er bedst!

Ingredienser

60 karameller

Opskriften gælder for 1 portion

  • 200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • ½ dl kokosmel

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en stor tykbundet gryde (ca. 20 cm i diameter). Tilsæt fløde, sukker, sirup og vaniljesukker og lad det koge uden låg og under omrøring i ca. 25 min. - eller til stegetermometeret viser 124°.

Lav en karamelprøve - dryp nogle dråber af karamelblandingen i en skål med iskoldt vand. Karamellen skal være sej og fast. Hæld blandingen i en form med bagepapir (ca. 20 x 30 cm). Lad karamellen blive kold i køleskabet i mindst 3 timer. Skær den ud i ca. 60 stykker.

Bræk chokoladen i mindre stykker. Smelt halvdelen i en skål over vandbad. Tag gryden af varmen og tilsæt resten af chokoladen og lad det smelte heri. Dyp karamellerne i chokoladen og lad dem dryppe godt af. Stil dem på et stykke bagepapir og drys kokosmel på halvdelen inden chokoladen stivner. Stil karamellerne i køleskabet og lad chokoladen stivne.

Opbevar karamellerne i en lukket emballage i køleskabet.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,2 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Touriga nacional, tinta barroca Douro, Portugal

Tawny portvin vil fungere fint Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade