Hjemmelavet vaniljeis med kondenseret mælk
&format=webp)
Her får du opskriften på hjemmelavet vaniljeis med kondenseret mælk, som smager helt fantastisk. Du kan lave isen helt uden en ismaskine - og alligevel få en lækker og cremet konsistens på isen. Det her er måske verdens nemmeste is, der kun består af tre ingredienser. Vaniljeisen er lavet på en blanding af kondenseret mælk, fløde og vanilje - men man kan nemt tilføje mere smag eller for eksempel vende stykker af marcipan eller chokolade i isen. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
Ingredienser
5 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1 dåse
Kondenseret mælk
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan nemt give vaniljeisen mere smag ved at blande den kondenserede mælk med fx citron eller marmelade.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9378 kJ / 2241 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1042 kJ / 249 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 6,8 % | 4,2 g |
Fedt: | 83 % | 23,4 g |
Kulhydrat: | 10,2 % | 6,2 g |
