Hjemmelavet tykmælk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Smager af nostalgi og skønne barndomsminder...

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør:

  • 160 g revet rugbrød og
  • 4 spsk brun farin

Sådan gør du

Sådan gør du

Varm mælk og fløde til ca. 25° i en tykbundet gryde. Hæld mælken i en skål og lad temperaturen falde til ca. 22-25°. Bland derefter kærnemælken i. Hæld blandingen op i tykmælksskåle, og stil dem tildækket på køkkenbordet ved stuetemperatur ca. 18 timer. Stil derefter tykmælken i køleskab, så den er kold ved serveringen.

Tip

I stedet for rugbrød og farin kan du servere mysli, solsikkekerner eller andre kornprodukter til den hjemmelavede tykmælk.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: