Hjemmelavet tykmælk
&format=webp)
Hjemmelavet tykmælk er noget helt særligt. Dansk gastronomi har siden tidernes morgen anvendt konservering og fermentering. På grund af vores kolde klima her i norden, har det været nødvendigt for vores forfædre at forlænge råvarenes sæson. Blandt andet har fermentering gjort det muligt at opbygge et forråd af mad til de kolde vintermåneder. Gennem fermentering bliver madvarene "sure" og derfor mindre attraktive for uønskede bakterier. Men fermenteringen bidrager ikke kun med en konserverende effekt, men også med en dejlig syrlig smag. Tykmælk er et godt eksembel herpå, og hjemmelavet tykmælk smager af nostalgi og giver skønne barndomsminder...
Ingredienser
Tykmælk
1 liter
Mælk
|
|
---|---|
1 dl
Piskefløde
|
|
1 dl
Kærnemælk
|
Tilbehør
160 g
Revet rugbrød og
|
|
---|---|
4 spsk
Brun farin
|
Sådan gør du
Tykmælk
Ved servering af hjemmelavet tykmælk
I stedet for rugbrød og farin kan du servere mysli, solsikkekerner eller andre kornprodukter til den hjemmelavede tykmælk. Hjemmelavet marmelade er også et hit som topping på tykmælk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5238 kJ / 1252 kcal
Næringsindhold pr. 100g
375 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 16,2 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 52,9 % | 11,7 g |
Fedt: | 30,9 % | 3,1 g |
