Hjemmelavet tykmælk

60+ min Dessert Morgenmad og brunch

Dansk gastronomi har siden tidernes morgen anvendt konservering og fermentering. På grund af vores kolde klima her i norden, har det været nødvendigt for vores forfædre at forlænge råvarenes sæson. Blandt andet har fermentering gjort det muligt at opbygge et forråd af mad til de kolde vintermåneder. Gennem fermentering bliver madvarene "sure" og derfor mindre attraktive for uønskede bakterier. Men fermenteringen bidrager ikke kun med en konserverende effekt, men også med en dejlig syrlig smag. Tykmælk er et godt eksembel herpå, og hjemmelavet tykmælk smager af nostalgi og giver skønne barndomsminder...

Hjemmelavet tykmælk
Mere inspiration

Her en "snyde" tykmælk til dessert - skøn når det er sæson for rabarber.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6187 kJ / 1479 kcal

Næringsindhold pr. 100g

443 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 13,1 % 3,4 g
Kulhydrat: 41,8 % 10,9 g
Fedt: 45,1 % 5,4 g
Tip

I stedet for rugbrød og farin kan du servere mysli, solsikkekerner eller andre kornprodukter til den hjemmelavede tykmælk.

Ingredienser