Hjertegryde

1 time 15 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Hjertegryde

Hjertegryde er en velsmagende opskrift med grisehjerter, som smager lækkert! Glæd dig!

Ingredienser

2 Grisehjerter
3 Grofthakkede løg (ca. 225 g)
25 g Smør
1 tsk Tørret basilikum
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
2 dl Madlavningsfløde
2 spsk Saucejævner
1 kg Skrællede kartofler
300 g Blandet grøn salat

Sådan gør du

Hjertegryde

  • Rens og skyl hjerterne godt, og skær dem i meget tynde strimler.
  • Svits løg og hjerter i gyldent smør i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt krydderier og tomater med væde. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  • Tilsæt fløde under omrøring og bring retten i kog. Drys saucejævner i under omrøring.
  • Kog yderligere ca. 1 min. Smag til.

Kartoffelsne

  • Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem godt møre, ca. 20 min.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre.
  • Pres kartoflerne gennem en purépresser, så de danner "en løs sne".
  • Server hjertegryde med kartoffelsne og en blandet grøn salat.

Hjertegryden kan fryses - så lav gerne en stor portion, så har du nem mad en dag, det skal gå stærkt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8411 kJ / 2010 kcal

Næringsindhold pr. 100g

309 kJ / 74 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 26 % 4,7 g
Kulhydrat: 46,2 % 8,4 g
Fedt: 27,8 % 2,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hjertegryde/