Helstegt lever

Helstegt lever

1 time
Denne opskrift på helstegt lever giver en en lækker velsmagende ret. Kalvelever, sauce og kartoffelsne er den perfekte kombination!
https://www.arla.dk/opskrifter/helstegt-lever/

Sådan gør du

  • Fjern hinderne fra leveren. Skyl og tør den godt, drys med peber. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Tilsæt hvidløg og rosmarin og svits den 1 min. Brun leveren i hvidløgssmørret på alle sider. Hæld bouillon ved og steg leveren ved svag varme og under låg, 10-15 min. på hver side afhængig af tykkelsen. Tag leveren op og hold den varm.
Sauce
  • Tilsæt fløden til stegeskyen. Kog saucen godt igennem. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. Tilsæt evt. kulør og smag til med salt.
Kartoffelsne
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom kartoffelstykkerne i kogende vand, så de lige er dækket, og kog dem godt møre, ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Pres kartoflerne gennem en purépresser, så de danner "en løs sne".
  • Rør imens det syrnede produkt sammen med sennep og salt. Smag dressingen til. Kom salaten i en skål og server den sammen med dressingen til det stegte lever.
Energiindhold for hele retten:

8779 kJ / 2098 kcal

Næringsindhold pr. 100g

350 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 26,7 % 5,5 g
Kulhydrat: 45,3 % 9,3 g
Fedt: 28 % 2,6 g

Ingredienser

500 g Kalvelever (et helt stykke)
Friskkværnet peber
25 g Smør
1 Lille fed hvidløg i skiver
1 tsk Tørret rosmarin
2 dl Grøntsagsbouillon
Sauce
¼ liter Madlavningsfløde
2 spsk Saucejævner
Evt. kulør
½ tsk Groft salt
Kartoffelsne
1 kg Kartofler
2 dl Ymer
2 tsk Dijon-honningsennep
¼ tsk Groft salt
300 g Grøn salat