Helstegt lever

Helstegt lever

1 time
Denne opskrift på helstegt lever giver en en lækker velsmagende ret. Kalvelever, sauce og kartoffelsne er den perfekte kombination!

Sådan gør du

  • Fjern hinderne fra leveren. Skyl og tør den godt, drys med peber. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Tilsæt hvidløg og rosmarin og svits den 1 min. Brun leveren i hvidløgssmørret på alle sider. Hæld bouillon ved og steg leveren ved svag varme og under låg, 10-15 min. på hver side afhængig af tykkelsen. Tag leveren op og hold den varm.
Sauce
  • Tilsæt fløden til stegeskyen. Kog saucen godt igennem. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. Tilsæt evt. kulør og smag til med salt.
Kartoffelsne
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom kartoffelstykkerne i kogende vand, så de lige er dækket, og kog dem godt møre, ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Pres kartoflerne gennem en purépresser, så de danner "en løs sne".
  • Rør imens det syrnede produkt sammen med sennep og salt. Smag dressingen til. Kom salaten i en skål og server den sammen med dressingen til det stegte lever.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8750 kJ / 2091 kcal

Næringsindhold pr. 100g

348 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 26,8 % 5,5 g
Kulhydrat: 45,5 % 9,3 g
Fedt: 27,7 % 2,6 g

Ingredienser

Kalvelever (et helt stykke)
500 g
Friskkværnet peber
Smør
25 g
Lille fed hvidløg i skiver
1
Tørret rosmarin
1 tsk
Grøntsagsbouillon
2 dl
Sauce
¼ liter
Lys saucejævner
2 spsk
Evt. kulør
Groft salt
½ tsk
Kartoffelsne
Kartofler
1 kg
2 dl
Dijon-honningsennep
2 tsk
Groft salt
¼ tsk
Grøn salat
300 g