Hokaidosuppe med bagt torsk og nøddesmør
1 timer

Hokaidosuppe med bagt torsk og nøddesmør

Lækker og velsmagende opskrift på en varmende hokaidosuppe med bagt torsk og nøddesmør. Glæd dig til at nyde den gode smag af både suppe, torsk og smør.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hokaidosuppe med bagt torsk og nøddesmør

Lækker og velsmagende opskrift på en varmende hokaidosuppe med bagt torsk og nøddesmør. Glæd dig til at nyde den gode smag af både suppe, torsk og smør.

Antal portioner
  • 3 spsk olivenolie
  • 5 zittauerløg i grove stykker
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • 1 tsk havsalt, fx læsø sydesalt
  • friskkværnet peber
  • 2 skrællede hokkaido græskar i mindre stykker
  • ½ liter hønsebouillon
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Nøddesmør

  • 100 g smør
  • 6 torskefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Lad olien blive godt varm i en stor gryde. Sauter løg, hvidløg, salt og peber i ca. 5 min. - uden at løgene blive brune. Tilsæt græskarstykker og sauter dem med i ca. 5 min. Tilsæt hønsebouillonen og bring den i kog. Kog blandingen i ca. ½ time eller til græskarstykkerne er møre. Kom blandingen i et blenderglas og blend suppen ved højeste hastighed i ca. 1 min. eller til suppen er jævn. Gentag med resten af suppen. Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt salt, peber og citron. Bring suppen i kog og smag til.

"Nøddesmør"

Kom smørret i en gryde og “kog“ under konstant omrøring indtil det bliver lysebrunt og dufter af nødder.

Krydr torskefileterne med salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad, dæk med alufolie og bag fisken midt i ovnen. Det skal være sådan at flagerne i fisken selv falder fra hinanden når man presser på dem.

Ved serveringen

Hæld suppen i varme dybe tallerkener og anret fisken heri. Kom lidt "nøddesmør" rundt om fisken. Server straks.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 150°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 62 %
Print

Vin match

Chardonnay Yarra Valley, Australien

Tør hvidvin med frugtsødme, fx en oversøisk chardonnay Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk