Hokaidosuppe med bagt torsk og nøddesmør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

1 timer

Lækker og velsmagende opskrift på en varmende hokaidosuppe med bagt torsk og nøddesmør. Glæd dig til at nyde den gode smag af både suppe, torsk og smør.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Hokaidosuppe

  • 3 spsk olivenolie
  • 5 zittauerløg i grove stykker
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • 1 tsk havsalt, fx læsø sydesalt
  • friskkværnet peber
  • 2 skrællede hokkaido græskar i mindre stykker
  • ½ liter hønsebouillon
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Bagt torsk

  • 6 torskefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Nøddesmør

  • 100 g smør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Hokaidosuppe

  1. Lad olien blive godt varm i en stor gryde. Sauter løg, hvidløg, salt og peber i ca. 5 min. - uden at løgene blive brune.
  2. Tilsæt græskarstykker og sauter dem med i ca. 5 min.
  3. Tilsæt hønsebouillonen og bring den i kog. Kog blandingen i ca. ½ time eller til græskarstykkerne er møre.
  4. Kom blandingen i et blenderglas og blend suppen ved højeste hastighed i ca. 1 min. eller til suppen er jævn. Gentag med resten af suppen.
  5. Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt salt, peber og citron. Bring suppen i kog og smag til.

Bagt torsk

  1. Krydr torskefileterne med salt og peber.
  2. Kom dem i et ovnfast fad, dæk med alufolie og bag fisken midt i ovnen. Det skal være sådan at flagerne i fisken selv falder fra hinanden når man presser på dem.

"Nøddesmør"

  1. Kom smørret i en gryde og kog under konstant omrøring indtil det bliver lysebrunt og dufter af nødder.

Hæld suppen i varme dybe tallerkener og anret fisken heri. Kom lidt "nøddesmør" rundt om fisken. Server straks.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 150°.

Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 62 %

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Yarra Valley, Australien

Tør hvidvin med frugtsødme, fx en oversøisk chardonnay Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk

Andre gode forslag