Hollandaisesauce
15 min
•
En ægte hollandaisesauce med æggeblommer og riiigligt med smør. Mums! Citronen griver friskhed til hollandaisesaucen, som passer perfekt til fisk og skaldyr, og også til kylling og andet lyst fjerkræ.
Ingredienser
Hollandaisesauce
|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Vand
|
|
|
4
Æggeblommer (ca. 4 spsk)
|
|
|
250 g
Smør - smeltet
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
Sådan gør du
Hollandaisesauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hav et par isklumper ved hånden, når du laver hollandaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to. Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større gryde. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
2218 kJ / 530 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0 g |
| Protein: | 2,9 g |
| Fedt: | 58,2 g |
| Kulhydrat: | 0,9 g |