Hollandaisesauce med fløde

Hollandaisesauce med fløde

30 min
Hollandaisesauce med fløde er en lækker hollandaisesauce, der er lidt nemmere at lave end den klassiske version, fordi den tilberedes med fløde. Derfor skiller saucen ikke så nemt. Hollandaisesauce med fløde smager skønt til fisk og lyst fjerkræ.

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer, bouillon, citronsaft, salt og halvdelen af piskefløden sammen i en lille skål.
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde og hæld det i æggeblandingen.
  • Kom blandingen tilbage i gryden og varm den op - under konstant piskning - til den begynder at tykne.
  • Når saucen er lige ved at koge – tag gryden af varmen og pisk resten af piskefløden i.
  • Smag til og server straks (skal du holde saucen varm, er det bedst at sætte den i vandbad).

Erstatter du citronsaften med bearnaiseessens og frisk, hakket estragon, får du en lige så lækker bearnaisesauce.

Energiindhold for hele retten:

4633 kJ / 1107 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1355 kJ / 324 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 4,3 % 3,5 g
Kulhydrat: 1,8 % 1,4 g
Fedt: 93,9 % 34,4 g
Mere inspiration

Vil du hellere lave en klassisk hollandaisesauce er opskriften her.

Hollandaisesauce
15 min
Hollandaisesauce
(4)

Ingredienser

4 Æggeblommer
1 dl Grøntsagsbouillon
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
½ dl Piskefløde
100 g Smør
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk