Hollandaisesauce

Hollandaisesauce

15 min Tilbehør
En ægte hollandaisesauce med æggeblommer og riiigligt med smør. Mums! Citronen griver friskhed til hollandaisesaucen, som passer perfekt til fisk og skaldyr, og også til kylling og andet lyst fjerkræ.
Mere inspiration

Vi har også en opskrift på hollandaisesauce med fløde, der er lidt nemmere at lave.

Velbekomme!
Tips

Hav et par isklumper ved hånden, når du laver hollandaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to. Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større gryde. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2007 kJ / 2007 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2210 kJ / 528 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 2,2 % 2,9 g
Kulhydrat: 1,1 % 1,5 g
Fedt: 96,7 % 57,7 g

Ingredienser