Hollandaisesauce

Hollandaisesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

15 min

En ægte hollandaisesauce med æggeblommer og riiigligt med smør. Mums! Citronen griver friskhed til hollandaisesaucen som passer perfekt til fisk og skaldyr, og også til kylling og andet lyst fjerkræ.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Hollandaisesauce

  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk vand
  • 4 æggeblommer (ca. 4 spsk)
  • 250 g smør - smeltet
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Hollandaisesauce

  1. Sørg for at have alle ingredienser klar, før du går i gang.
  2. Pisk citronsaft, vand og æggeblommer sammen i en skål egnet til vandbad. Hæng skålen over vandbadet – det kogende vand må ikke røre bunden af skålen, det er kun dampen, som skal varme skålen op.
  3. Pisk i æggene hele tiden – til æggeblandingen skummer godt og begynder at tykne. Pisk, stadig uden pause, det smeltede smør i æggecremen i en tynd stråle. Pisk hele tiden, til alt smørret er pisket i (undlad bundfaldet). Tilsæt evt. lidt koldt vand for at justere konsistensen og for at saucen ikke bliver for varm.
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt salt og peber i. Smag til. Server bearnaisesaucen med det samme.

Tips

Hav et par isklumper ved hånden, når du laver hollandaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at rede den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to.

Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8398 kJ / 2007 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 2,2 %
  • Kulhydrat: 1,1 %
  • Fedt: 96,7 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag