Hollandaisesauce
15 min
•
En ægte hollandaisesauce med æggeblommer og riiigligt med smør. Mums! Citronen griver friskhed til hollandaisesaucen, som passer perfekt til fisk og skaldyr, og også til kylling og andet lyst fjerkræ.
Ingredienser
Hollandaisesauce
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
3 spsk
Vand
|
|
4
Æggeblommer (ca. 4 spsk)
|
|
250 g
Smør - smeltet
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
Sådan gør du
Hollandaisesauce
Hav et par isklumper ved hånden, når du laver hollandaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to. Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større gryde. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8423 kJ / 2013 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2217 kJ / 530 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 2,2 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 0,7 % | 0,9 g |
Fedt: | 97,1 % | 58,2 g |