Honningkager

Honningkager

60+ min
Hjemmebagte honningkager er noget helt særligt, som hører julen til. Honningkagerne har en skøn krydret smag – og duften af hjemmebagte honningkager emmer af jul og julestemning. Der er mange måder at lave honningkager på - denne opskrift er nem og lige til, da dejen kun skal hvile et par timer. Stik honningkagerne ud som honninghjerter - eller brug lige den form, du kan lide. Honningkagerne kan pyntes fint med glansbilleder, glasur eller små sukkerkugler.
Mere inspiration

Mens du bager honningkager, kan børnene måske være med ved siden af med en lidt nemmere dej at arbejde med.

Figurkager
60+ min
Figurkager
(583)
Velbekomme!
Tip

Hvis der er varmt i køkkenet, bliver dejen blød og svær at stikke ud og flytte. Tag evt. kun halvdelen af dejen ud af køleskabet til første udrulning. Er dejen blevet for blød, kan du samle den og lægge den i fryseren i ca. ½ time. Du skal ikke tilsætte ekstra mel, da kagerne så bliver for tørre - det er temperaturen, der er afgørende for om dejen er til at arbejde med.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

23027 kJ / 5504 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1786 kJ / 427 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 5,3 % 5,6 g
Kulhydrat: 57,1 % 60 g
Fedt: 37,6 % 18,2 g
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser