Hot løgsuppe med ostebrød

Bedømmelse

(2 vurderinger)

30 min

Fransk klassiker - er klar på ingen tid.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 3 store zittauerløg i halve, tynde ringe
  • 2 spsk cognac
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ tsk tørrede chiliflager

Ostebrød

Pynt

  • bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg og løg i ca. 1 min. Hæld cognac og eddike på og lad det bruse af. Tilsæt bouillon, salt og chiliflager. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Smag til.

Ostebrød

Læg imens de 2 tortillas på en plade med bagepapir. Bland ost og persille og fordel det på brødene. Drys med salt og bag dem midt i ovnen. Tag dem ud og skær dem i kvarte eller stænger.

Ved serveringen

Anret suppen i små varme kopper og server ostebrødene til.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 48 %

Kilde: