Hot rød suppe med rugbrødscroutoner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

45 min

Denne smukke suppe er billig og dejligt mættende.

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 røde peberfrugter i grove stykker (ca. 400 g)
  • 150 g tørrede røde linser (ca. 2 dl)
  • 3 zittauerløg i grove stykker (ca. 200 g)
  • 1 spsk hakket rød chilipeber
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
  • 1 liter vand
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% Madlavningsfløde 18%
  • 2 tsk groft salt

Rugbrødscroutoner

  • 300 g fuldkornsrugbrød i små tern
  • 25 g smeltet smør
  • 1 dl fintklippet purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Tag ca. 100 g peberfrugt fra og hak det fint. Skyl linserne grundigt og kom dem i en tykbundet gryde sammen med resten af peberfrugterne, løg, chili, tomatpuré og vand. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Blend grøntsager og vand til suppen er glat. Tilsæt fløde og salt. Bring atter suppen i kog under omrøring og smag til.

Rugbrødscroutoner

Bland imens rugbrød og smeltet smør på en plade med bagepapir. Rist rugbrødscroutonerne midt i ovnen til de er sprøde - vend rundt i rugbrødet et par gange under ristningen.

Bland den hakkede peberfrugt med purløg. Server rugbrødscroutoner og peberfrugtdrys til den varme suppe.

Ristning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Vil man have en rigtig hot suppe, kan man lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der meget af styrken sidder. Man kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af hvor meget af de hvide vægge man tager med.
De sprøde rugbrødscroutoner smager dejligt som snack, som drys på yoghurt, tykmælk o.l. eller som drys på en salat.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: