Hotte ris med milde shots
45 min

Hotte ris med milde shots

En lækker krydret vegetarret med en mild kontrast i de 2 shots.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hotte ris med milde shots

En lækker krydret vegetarret med en mild kontrast i de 2 shots.

Antal portioner
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 16 kardemommekapsler - frøene herfra
  • 2 spsk rapsolie
  • 225 g champignoner i tykke skiver
  • 3 forårsløg i skrå ringe
  • ½ tsk groftkværnet peber
  • 200 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 75 g rensede babyspinatblade
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g saltede peanuts

Fremgangsmåde:

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Blend imens mango og vand og fordel mangopuréen i 4 små shotglas. Hæld det syrnede produkt i 4 andre glas. Stil de 8 shots tildækket i køleskabet.

Knus kardemommefrøene - evt. i en morter. Lad halvdelen af olien blive varm i en sauterpande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min., eller til de er tørre. Tag champignonerne op og lad resten af olien blive varm. Svits forårsløg, kardemomme og peber i ca. ½ min. Vend ris, champignoner, ærter, spinat (gem lidt til pynt) og salt i. Varm de hotte ris godt igennem og smag til. Pynt med spinat, drys med peanuts og server sammen med de milde shots.

Tip

Hæld de 2 shots over risene, mens du spiser. Det giver en skøn mild kontrast til det stærkt krydrede.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 27 %
Print