Hotte ris med milde shots

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

En lækker krydret vegetarret med en mild kontrast i de 2 shots.

Ingredienser

Antal portioner

  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • frøene fra 16 kardemommekapsler (ca. 1 tsk frø)
  • 1 spsk rapsolie
  • 225 g champignoner i tykke skiver
  • 3 forårsløg i skrå ringe (ca. 50 g)
  • ½ tsk groftkværnet peber
  • 200 g ekstrafine ærter
  • 75 g skyllede babyspinatblade
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g peanuts

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Blend imens mango og vand og fordel mangopuréen i 4 små shotglas. Hæld fraiche i 4 andre glas. Stil de 8 shots tildækket i køleskabet.

Knus kardemommefrøene - fx i en morter. Lad halvdelen af olien blive varm i en sauterpande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre. Tag champignonerne op og lad resten af olien blive varm. Svits forårsløg, kardemomme og peber i ca. ½ min. Vend ris, champignoner, ærter, spinat (gem lidt til pynt) og salt i. Varm de hotte ris godt igennem og smag til. Pynt med spinat, drys med peanuts og server sammen med de kolde, milde shots.

Tip

Hæld de 2 shots over risene, mens du spiser. Det giver en skøn mild kontrast til den stærke pebersmag.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: