Hummersuppe
&format=webp)
Dejlig cremet hummersuppe med hummer og/eller jomfruhummerhaler, rejer og lakserogn. Hummersuppe er en luksuriøs forret, hvor man som gæst virkelig følser sig som forkælet. Køb kogte hummere - så er hummerkødet nemt at få fat i. Da opskriften på skaldyrssuppe (som den hed tidligere) blev udviklet, var det med en krebseterning som basis. I dag bruger vi hummerfond, så suppen smager mere af hummer end af "skaldyr" - og det bliver suppen bestemt ikke ringere af. God fornøjelse!
Ingredienser
Hummersuppe
20 g
Smør
|
|
---|---|
1
Hakket løg (ca. 75 g)
|
|
½ liter
Vand
|
|
2 spsk
Koncentreret hummerfond
|
|
2 dl
Tør hvidvin
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
|
2 dl
Piskefløde
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
175 g
Hummerkød eller jomfruhummerhaler, kogt
|
|
100 g
Pillede, kogte rejer
|
1½ dl
Creme fraiche 38%
|
|
---|---|
50 g
Lakserogn
|
Pynt
Dildkviste
|
---|
Tilbehør
150 g
Ristet brød
|
---|
Sådan gør du
Hummersuppe
Ved servering af hummersuppen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan lave din egen skaldyrsfond https://www.arla.dk/opskrifter/skaldyrssuppe-med-jomfruhummerspyd/ Du kan evt. tilsætte skaldyrssuppen 2 spsk cognac.
Suppen kan fryses uden skaldyr.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
601 kJ / 144 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,6 g |
Protein: | 6,5 g |
Fedt: | 10,6 g |
Kulhydrat: | 5,8 g |
