Hummersuppe med ingefær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

30 min

En flot, frisk og cremet forret med tigerrejer, kammuslinger og frisk koriander.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Hummersuppe

  • ½ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • ½ liter vand
  • 1 hummerterning
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Skaldyrsspyd

  • 8 store eller 16 små rå tigerrejer med halevifte
  • 8 friske eller optøede, frosne kammuslinger i halve
  • 1 limefrugt i halve både
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 1 tsk rapsolie
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • grofthakkede friske korianderblade

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Hummersuppe

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og bring dem i kog. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. - rør af og til. Smag hummersuppen til.

Skaldyrsspyd

Fordel imens tigerrejer, kammuslinger og halve limebåde på de 8 spyd. Pensl en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Grill 4 spyd ad gangen, ca. 1 min. på hver side (ca. 2 min. i alt). Tag spyddene af panden, dryp med limesaft og drys med salt og peber. Hold spyddene varme og grill de sidste.

Ved serveringen

Fordel suppen i glas der tåler varme. Pynt med koriander og server de lune skaldyrsspyd til.

Tip

I stedet for en hummerterning kan man bruge hummerfond, fx touch of taste.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 48 %

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, viognier Rhône, Frankrig

Det festligste vinvalg vil være en halvtør champagne med betegnelsen "sec". Alternativt en rigtig god hvidvin på druen viognier, helst fra Nordrhône Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til hummer

Andre gode forslag