Hummus med edamamebønner

Hummus med edamamebønner

15 min
Grøn cremet hummus med edamamebønner og salatost. Lækker som dip til snackgrønt eller som tilbehør til en salat eller på ostebordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/hummus-med-edamamebonner/

Sådan gør du

  • Kom edamamebønnerne i en skål og hæld kogende vand over, så det dækker og lad dem stå i ca. 3 min.
  • Hæld vandet fra og lad bønnerne køle af i koldt vand.
  • Hæld vandet fra og kom bønnerne i en minihakker sammen med hvidløg, olie, citronsaft, salt og peber. Hak til hummusen er ensartet.
  • Tilsæt ⅔ af osten og kør til blandingen er jævn.
  • Pynt med peber og server hummusen med bacon og resten af salatosten.
Energiindhold for hele retten:

3800 kJ / 908 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1155 kJ / 276 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 18,1 % 12,3 g
Kulhydrat: 4,5 % 3,1 g
Fedt: 77,4 % 24,1 g

Ingredienser

150 g Frosne edamamebønner
2 Små finthakkede fed hvidløg
3 spsk Jomfruolivenolie
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Flagesalt
Friskkværnet peber
100 g Salatost i tern
3 skiver Stegt bacon - i mindre stykker