Hummus med edamamebønner

15 min
Hummus med edamamebønner

Grøn cremet hummus med edamamebønner og salatost. Lækker som dip til snackgrønt eller som tilbehør til en salat eller på ostebordet.

Ingredienser

150 g Frosne edamamebønner
2 Små finthakkede fed hvidløg
3 spsk Jomfruolivenolie
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Flagesalt
Friskkværnet peber
100 g Salatost i tern
3 skiver Stegt bacon - i mindre stykker

Sådan gør du

  • Kom edamamebønnerne i en skål og hæld kogende vand over, så det dækker og lad dem stå i ca. 3 min.
  • Hæld vandet fra og lad bønnerne køle af i koldt vand.
  • Hæld vandet fra og kom bønnerne i en minihakker sammen med hvidløg, olie, citronsaft, salt og peber. Hak til hummusen er ensartet.
  • Tilsæt ⅔ af osten og kør til blandingen er jævn.
  • Pynt med peber og server hummusen med bacon og resten af salatosten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3800 kJ / 908 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1155 kJ / 276 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 18,1 % 12,3 g
Kulhydrat: 4,5 % 3,1 g
Fedt: 77,4 % 24,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/hummus-med-edamamebonner/