Hvid chokoladefromage på kiksebund

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(31 vurderinger)

60+ min

Herlig hvid chokoladefromage på en sprød kiksebund. En "cheesecake" med hvid chokolade i stedet for flødeost.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 50 g smør
  • 50 g brun farin (ca. 1 dl)
  • 100 g digestive kiks

Hvid chokoladefromage

  • strimlet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast over bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Smelt smør og farin ved svag varme i en gryde. Smuldr kiksene heri og fordel blandingen i springformen. Pres det let sammen.

Hvid chokoladefromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk æg og sukker lyst og luftigt og tilsæt cremefraiche. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og vend den i æggeblandingen. Rør 1 dl af blandingen i chokoladen og rør det godt sammen og rør det hele i æggeblandingen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i. Hæld fromagen i springformen og stil den hvide chokoladecheesecake tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag. Pynt med citronstrimler.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: