Hvid pizza med and, figner og sprød grønkål - Opskrifter - Arla

Hvid pizza med and, figner og sprød grønkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Utraditionel pizza med december måneds elskede råvarer. Server enten som hovedret eller udskåret som snacks til et glas vin eller gløgg.

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadej

  • 1¾ dl vand
  • 10 g gær
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk hasselnøddeolie eller neutral olie, fx rapsolie
  • 75 g fuldkornshvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)

Stegt andebryst

  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2½ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 100 g tørrede figner i skiver
  • 3 røde æbler i halve, tynde skiver, fx gloster (ca. 300 g)
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sprød grønkål

  • 300 g friske grønkålsblade
  • 2 tsk æbleeddike
  • 1½ spsk hasselnøddeolie
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • små tern af æble

Sådan gør du

Sådan gør du

Pizzadej

Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, olie og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Stegt andebryst

Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på andebrystet. Drys med salt og peber. Læg bryststykket med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend andebrystet og steg kødsiden ved svag varme i ca. 10 min. Skær kødet i meget tynde skiver - lige inden serveringen.

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 32 x 40 cm). Læg dejen på et stykke bagepapir. Fordel halvdelen af kvarken sammen med figner, æbler og nødder på pizzadejen. Drys med salt og peber og træk bagepapiret over på den varme bageplade. Bag pizzaen midt i ovnen.

Sprød grønkål

Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt, tør og hak grønkålen fint. Vend kålen med eddike, olie og salt.

Kom den marinerede grønkål på den nybagte pizza. Fordel andebrystet og resten af kvarken. Pynt med æbletern og server straks.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: