Hvid pizza med pastinak og tun
45 min

Hvid pizza med pastinak og tun

En sund og dejlig pizza med masser af rodfrugter, tun og smeltet ost på toppen.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvid pizza med pastinak og tun

En sund og dejlig pizza med masser af rodfrugter, tun og smeltet ost på toppen.

Antal portioner

Rodfrugtsalat

  • 300 g rodfrugter i små tern, fx pastinak, persillerod og knoldselleri
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dåser tun i vand (á ca. 185 g)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 50 g rensede babyspinatblade
  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Læg pizzadejen på et stykke bagepapir og lad den hvile i ca. 10 min. Fordel revet ost og rodfrugter på pizzadejen og træk bagepapiret over på den varme bageplade. Bag pizzaen midt i ovnen.

Rodfrugtsalat

Vend rodfrugterne sammen med persille, citronsaft, salt og peber. Stil rodfrugtsalaten tildækket på køkkenbordet. Smag til.

Hæld vandet fra tunen og bland den med citronskal og –-saft. Tag pizzaen ud og fordel spinat, tun og citronbåde. Server den varme pizza sammen med rodfrugtsalaten.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 26 %
Print