Hvidkål med oksekød og spidskommen
&format=webp)
Hvidkål med oksekød og spidskommen er en velsmagende efterårs- og vinterret med smag fra bl.a. syltet ingefær. Smagen er lidt asiatisk inspireret og retten er super nem at lave. Alle ingrediensene til hvidkål med oksekød kommer i samme pande, som du sagtens kan servere i, så der er heller ikke meget opvask efter aftensmaden. Så server hvidkål med oksekød, når den står på nem aftensmad med den gode kål.
Ingredienser
Hvidkål med oksekød
20 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
5
Rødløg i tynde både (ca. 375 g)
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
700 g
Meget fintsnittet hvidkål
|
|
400 g
Frosne grønne bønner
|
|
½ dl
Vand
|
|
1½ spsk
Finthakket sød syltet ingefær
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Lage fra sød syltet ingefær
|
|
2
Røde æbler i tern (ca. 250 g)
|
|
2 dl
Strimlet bredbladet persille
|
2 dl
Fraiche
|
---|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Hvidkål med oksekød
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for persille kan du drysse retten med friske korianderblade. Du kan udelade æblerne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8094 kJ / 1934 kcal
Næringsindhold pr. 100g
307 kJ / 73 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 25,2 % | 4,6 g |
Fedt: | 23,3 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 51,5 % | 9,3 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.
