Hytteost med syltede grøntsager

2 timer 20 min
Arbejdstid: 30 min
Hytteost med syltede grøntsager

Hytteost med syltede grøntsager - en mild og frisk opskrift på en let og indbydende frokost.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/hytteost-med-syltede-gronsager/

Ingredienser

4 personer

Syltede grøntsager

4 Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
2 Røde peberfrugter i strimler (ca. 275 g)
1 spsk Groft salt
20 Cherrytomater (ca. 275 g)
1 dl Rødvinseddike
3 spsk Sukker
½ tsk Letknuste rosa peberkorn
450 g Hytteost

Tilbehør

200 g Groft knækbrød

Sådan gør du

Syltede grøntsager

  • Kom rødløg og peberfrugter i en skål. Drys med salt og vend det sammen med grøntsagerne. Lad grøntsagerne trække tildækket i køleskabet i ca. 1½ time. Hæld rødløg og peberfrugter i en sigte og skyl saltet af med koldt vand. Lad grøntsagerne dryppe godt af. Prik cherrytomaterne med fx en stegegaffel. Kom eddike, sukker og peberkorn i en gryde og kog det op. Tilsæt grøntsagerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Kom forsigtigt grøntsager og lage i en skål og lad det køle af.
  • Server ca. ½ af de syltede grøntsager i en skål ved siden af hytteosten. Resten kan opbevares tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4551 kJ / 1088 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 29,2 % 6,8 g
Kulhydrat: 60,7 % 14,2 g
Fedt: 10,1 % 1,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.