Jordbærmousse med den klassiske kombination af søde jordbær og fløde. En lækker sommerdessert, der smager dejligt og som kræver kun fire ingredienser.
Sådan gør du
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Rens jordbærrene og tag 75 g (ca. 6 stk) fra til pynt. Blend de resterende jordbær med flormelis til en ensartet puré. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt det i en skål over vandbad. Rør lidt jordbærpuré i den smeltede husblas og vend husblassen i den resterende jordbærepuré. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i jordbærpuréen. Fordel moussen i 6 glas (à ca. 2 dl) og stil dem tildækkede på køl i ca. 2 timer. Skær de resterende jordbær i skiver og pynt moussen inden servering.
Energiindhold for hele retten:
5606 kJ / 1340 kcal
Næringsindhold pr. 100g
719 kJ / 172 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1,1 g
Protein:
3,6 %
1,5 g
Kulhydrat:
36,4 %
15,4 g
Fedt:
60 %
11,7 g
Mere inspiration
Har du dejlige modne jordbær tilovers? Så lav denne skønne jordbæris.