Hytteostfromage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Enkel fromage med let bid fra hytteost. Hytteost er et skønt og overset retroprodukt, der kan bruges til en masse forskelligt i din madlavning.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Jordbærpuré

  • 300 g frosne jordbær
  • 4 spsk sukker

Fromage

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordbærpuré

Læg de frosne jordbær i en skål og drys dem med sukker. Lad jordbærrene tø næsten op - ca. 1½ time.

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør hytteost, sukker, vaniljesukker og citronsaft sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af hytteostblandingen. Hæld den afkølede husblas i resten af hytteostblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i den let stivnede hytteost. Stil fromagen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Ved serveringen

Findel jordbærrene i en blender et kort øjeblik. Server jordbærpuréen til hytteostfromagen.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12370 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

En halvtør hvidvin på druen muscat, gerne fra Alsace, vil fungere godt til denne fromage med hytteost og jordbær Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær