Hytteostfromage

Bedømmelse

(7 vurderinger)

60+ min

Enkel fromage med let bid fra hytteost. Hytteost er et skønt og overset retroprodukt, der kan bruges til en masse forskelligt i din madlavning.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Jordbærpuré

  • 300 g frosne jordbær
  • 4 spsk sukker

Fromage

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordbærpuré

Læg de frosne jordbær i en skål og drys dem med sukker. Lad jordbærrene tø næsten op - ca. 1½ time.

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør hytteost, sukker, vaniljesukker og citronsaft sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af hytteostblandingen. Hæld den afkølede husblas i resten af hytteostblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i den let stivnede hytteost. Stil fromagen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Ved serveringen

Findel jordbærrene i en blender et kort øjeblik. Server jordbærpuréen til hytteostfromagen.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12370 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 60 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

En halvtør hvidvin på druen muscat, gerne fra Alsace, vil fungere godt til denne fromage med hytteost og jordbær Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær