Indbagt fisk i squashblomster med cremet squashpasta
30 min

Indbagt fisk i squashblomster med cremet squashpasta

En lækker sommerret med de smukke squashblomster og kuller.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Indbagt fisk i squashblomster med cremet squashpasta

En lækker sommerret med de smukke squashblomster og kuller.

Hovedret til 4

Antal portioner
  • 8 squashblomster
  • 600 g kullerfileter i 4 stykker
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 8 skiver serrano skinke (ca. 125 g)

Cremet squashpasta

  • 2 grønne squash (ca. 600 g)
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk finthakket kruspersille
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¼ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce

Tilbehør

  • 300 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Rens squashblomsterne og fjern støvdragerne. Skil hver blomst i 3-4 dele. Dup fisken tør med køkkenrulle og drys med citronskal, salt og peber og dryp med citronsaft. Vikl blomsterbladene rundt om hvert af fiskestykkerne og pak til sidst et stykke serranoskinke omkring. Læg de indpakkede fiskestykker på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Cremet squashpasta

Skyl squashene og brug et juliennejern eller en tyndskræller til at lave pastastrimler med. Skær evt den sidste del af midten i små tern. Lad olien blive varm i en pande og svits squashpastaen i ca. 2 min. Tag den af varmen og vend med citronskal og -saft, persille, salt og peber. Varm saucen i en tykbundet gryde og under omrøring. Server den sammen med squashpasta, de indbagte fisk og grovbrød.

Bagetid

10-12 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 24 %
Print