Indbagt rødtunge

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Rødtungefileter, hummerhaler og lækker stuvning med hvidvin fylder potionskålene i denne dejlige opskrift. Glæd dig til bryde igennem låget af dej for at tage den første velsmagende bid.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

Stuvning

  • 4 rødtungefileter (ca. 300 g)
  • 170 g kogte, pillede jomfruhummerhaler

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt bagepulver, salt og kvark og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Stuvning

Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri. Rør fløde og mel sammen til en jævning og tilsæt den under omrøring. Kom vinen i og lad stuvningen koge godt igennem under omrøring. Tilsæt salt og peber og smag til. Hæld stuvningen i 6 smurte, ovnfaste portionsskåle (a ca. 2 dl - ca. 11 cm i diameter øverst).

Skær fileterne i mindre stykker. Fordel fiskestykker og hummerhaler i portionsskålene. Rul dejen ud til 6 runde plader (ca. 13 cm i diameter). Pensl skålenes kanter med æg. Læg dejpladerne over som låg. Tryk kanterne let, pensl lågene og skær nogle dybe ridser. Bag retten midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225 - traditionel ovn°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 66 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

En rigtig god, fadlagret hvidvin fra Bourgogne eller endnu finere fra Puligny-Montrachet eller Meursault vil være dejlig til retten Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til hummer