Ingefærfromage i chokoladeskåle
1 time 35 min
•
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Ingefærfromage i chokoladeskåle er en lækker og frisk dessert til både fest og hverdag. Den krydrede smag af ingefær, den syrlige citronsaft og den forførende chokolade giver en dessert der sent glemmes.
Ingredienser
1 blad
Husblas
|
|
---|---|
1½ dl
Piskefløde
|
|
½
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
1 spsk
Flormelis
|
|
1 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Friskpresset citronsaft
|
6
Chokoladeskåle (ca. 100 g)
|
---|
Tilbehør
400 g
Blandet frugt, fx melon, mangofrugt eller pærer
|
---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan erstatte den friske ingefær med 2 tsk finthakket syltet ingefær. I stedet for piskefløde kan du bruge Arla Karolines Køkken® Flødefraiche 30% pisket til skum – det giver en dejlig syrlig fromage.
Fromagen kan fryses i chokoladeskålene.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5236 kJ / 1251 kcal
Næringsindhold pr. 100g
778 kJ / 186 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 4 % | 1,8 g |
Fedt: | 59,6 % | 12,5 g |
Kulhydrat: | 36,4 % | 16,7 g |
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.
