Ingefærfromage i chokoladeskåle

Ingefærfromage i chokoladeskåle

60+ min
Fryseegnet
Ingefærfromage i chokoladeskåle er en lækker og frisk dessert til både fest og hverdag. Den krydrede smag af ingefær, den syrlige citronsaft og den forførende chokolade giver en dessert der sent glemmes.
https://www.arla.dk/opskrifter/ingefarfromage-i-chokoladeskale/

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk fløden til flødeskum. Bland vaniljekorn og flormelis og vend det i flødeskummet sammen med revet ingefær og citronskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med citronsaft og 1 spsk flødeskum og rør det i resten. Fordel ingefærfromagen i chokoladeskålene og stil dem i køleskabet i ca. 1 time.
  • Anret chokoladeskålene sammen med den friske frugt.

Du kan erstatte den friske ingefær med 2 tsk finthakket syltet ingefær. I stedet for piskefløde kan du bruge Arla Karolines Køkken® Flødefraiche 30% pisket til skum – det giver en dejlig syrlig fromage.

Fromagen kan fryses i chokoladeskålene.

Energiindhold for hele retten:

5235 kJ / 1251 kcal

Næringsindhold pr. 100g

778 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4 % 1,8 g
Kulhydrat: 36,4 % 16,6 g
Fedt: 59,6 % 12,5 g
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.

Ingredienser

1 blad Husblas
1½ dl Piskefløde
½ Vaniljestang - kornene heraf
1 spsk Flormelis
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Friskpresset citronsaft
6 Chokoladeskåle (ca. 100 g)
Tilbehør
400 g Blandet frugt, fx melon, mangofrugt eller pærer